Bogdan Aurescu: Anuntul Oficial Important Legat de Razboiul din Ucraina

Bogdan Aurescu Anuntul Oficial Important Legat Razboiul Ucraina

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a facut un anunt oficial extrem de important in legatura cu razboiul din Ucraina, iar asta in contextul in care luptele se intensifica, el intalnindu-se cu omologul sau din Ucraina, Dmytro Kuleba, pentru a discuta situatia de la granitele tarii.

Bogdan Aurescu spune ca si-a reiterat sprijinul pe care Romania il acorda Ucrainei in contextul razboiului care a inceput acum fix 2 luni de zile, si care inca pare foarte departe de final, tara noastra fiind implicata activ in sustinerea tarii vecine in toata aceasta perioada.

“Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut vineri, 22 aprilie 2022, consultări politice cu ministrul afacerilor externe al 🇺🇦 Ucrainei, Dmytro Kuleba, aflat în vizită în România, la invitația șefului diplomației române. Vizita ministrului Dmytro Kuleba la București a avut loc în contextul agresiunii militare ilegale a Rusiei în Ucraina și al situației deosebit de grave de securitate și din punct de vedere umanitar provocate de aceasta.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul ferm al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, precum și pentru efortul autorităților ucrainene de a respinge agresiunea rusă. Totodată, șeful diplomației române a transmis, și cu acest prilej, poziția fermă a României de condamnare a invaziei Rusiei în Ucraina, ce reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional.

Am avut astăzi un dialog foarte consistent pe care, de altfel, îl vom continua după această conferință de presă, un schimb de opinii foarte aplicat despre situația gravă de securitate și umanitară din Ucraina, generată de războiul ilegal, neprovocat, nejustificat și premeditat al Rusiei asupra Ucrainei.

Am reiterat sprijinul ferm al României pentru independența, pentru suveranitatea, pentru integritatea teritorială ale Ucrainei, precum și pentru efortul eroic al autorităților ucrainene, al cetățenilor ucraineni de a respinge agresiunea rusă, care constituie o încălcare flagrantă a tuturor obligațiilor internaționale asumate de Rusia.

Exprim și cu această ocazie condoleanțe și regretul profund pentru pierderile de vieți omenești, pentru atât de multele vieți omenești care au fost curmate în această agresiune ilegală, pentru masivele distrugeri materiale din Ucraina, care influențează într-un mod profund negativ viața societății ucrainene. Dramele umane, ororile, suferința prin care trece poporul ucrainean ne-au lăsat, alături de întreaga lume, îndoliați. Suntem alături de poporul ucrainean. Dragă Dmytro, toți cei care au murit uciși în Ucraina sunt, de fapt, frații și surorile noastre, sunt părinții și copiii noștri.”