Vasile Dincu: Decizia de Ultim Moment, ce se Intampla cu Armata Romaniei

Vasile Dincu Decizia Ultim Moment Intampla Armata Romaniei

Vasile Dincu, ministrul Apararii, le vorbeste romanilor in continuare despre Armata Romana si despre decizia extrem de importanta care a fost luata pentru o serie de masuri privind modernizarea fortelor armate pentru a-si putea duce la indelpinire fara probleme misiunile pe care le au.

Vasile Dincu vorbeste mai jos ca din 2023 se va aloca 2.5% din PIB pentru Armata Romaniei, iar cu acesti bani vor fi facute modernizarile de care ea are nevoie, dar chiar mai mult decat atat, iar in contextul razboiului din Ucraina, masura este una extrem de importanta.

“Este, de aceea, datoria noastră, a celor care ne regăsim în echipa de conducere a Ministerului Apărării Naționale, să activăm toate mecanismele, să angajăm toate resursele și să facem toate demersurile posibile pentru a asigura, în cel mai scurt timp posibil, echipamentele moderne de care toți acești profesioniști au nevoie pentru a-și îndeplini importantele misiuni, la nivelul de încredere pe care românii îl au în Armata României.

Prin alocarea începând cu anul viitor, a două procente și jumătate din PIB pentru apărare, vom avea posibilitatea să accelerăm importantele programe de modernizare și înzestrare esențiale pentru adaptarea Forțelor Terestre și a tuturor categoriilor de forțe ale Armatei României la realitățile actualului mediu de securitate.

În același timp, pentru atingerea obiectivului strategic de a oferi României armata performantă de care are atâta nevoie în aceste momente, pe lângă asigurarea echipamentele de ultimă generație, care au început deja să intre în dotarea structurilor militare române, este esențial să ne concentrăm și pe îmbunătățirea condițiilor de viață ale militarilor noștri – activi, în rezervă sau în retragere, ale salariaților civili ai ministerului nostru, precum și ale familiilor lor.

Performanța profesională de înalt nivel trebuie motivată prin condiții de muncă la nivelul celorlalte armate NATO, printr-un sistem de salarizare decent, prin pensii echitabile asigurate tuturor rezerviștilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Am făcut din aceasta prioritatea majoră a mandatului meu de ministru și suntem mai aproape cu fiecare zi de atingerea acestui deziderat.

La ceas aniversar, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, transmit tuturor militarilor şi personalului civil din cadrul acestei categorii de forțe, în activitate, în rezervă sau retragere, felicitări, urări de sănătate şi succes în îndeplinirea tuturor misiunilor. Un sincer “La Mulți Ani!” doresc să transmit și tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și își sărbătoresc astăzi onomastica. La mulţi ani, Forţelor Terestre Române!”