DSU Romania: UPU – SMURD Bistrita si Colaborarea Institutiilor

DSU Romania UPU SMURD Bistrita Colaborarea Institutiilor

DSU Romania vorbeste mai jos despre UPU – SMURD Bistrita si colaborarea dintre cele doua institutii care salveaza vietile romanilor in fiecare an, ambele lucrand impreuna de foarte multi ani cu profesionisti in domeniul medicinei.

“În structurile de urgență sunt profesioniști‼️

UPU-SMURD Bistrița !

Bistrița Năsăud este unul dintre județele care, la început a implementat SMURD numai la nivelul echipajelor de prim ajutor.

Pe parcurs a fost înființat și un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD în cadrul căruia lucrează medici din Bistrița, Cluj și Târgu Mureș asigurând continuitatea 24/24, 7/7.

Recent la Bistrita s-a inaugurat o nouă unitate de primiri urgențe și un nou heliport care permite elicopterelor SMURD să aterizeze zi și noapte. Totodată, la ISU BN funcționează dispeceratul integrat unde se afla și colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță BN, iar pe teren, colaborarea între echipajele SMURD și cele ale Serviciului de Ambulanță este una permanentă, pentru a deservi rapid cetățenii.

Sistemul național integrat de urgență are acest scop, de a reuni profesioniștii din domeniul urgențelor (pompieri, paramedici, medici și asistenți din cadrul SMURD, Ambulanță, UPU/CPU, piloți, voluntari, salvamontiști) și de a crea mecanismul concret de salvare rapidă a persoanelor care au nevoie de ajutor.”