Ministrul Apararii: Anuntul de Ultim Moment si Decizia in Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii Anuntul Ultim Moment Decizia Razboiul Ucraina

Ministrul Apararii a publicat un foarte important anunt de ultim moment astazi, acesta avand menirea de a le spune tuturor romanilor din tara noastra despre decizia luata de catre Vasile Dincu pentru a participa la reuniunea Grupului Consultativ in domeniul Apararii cu privire la Ucraina, acesta avand loc in Germania, la baza militara Ramstein.

Ministrul Apararii a discutat acolo atat cu omologul sau din Ucraina, cat si cu omologul sau din SUA, obiectivul acestei intalniri fiind evaluarea situatiei grele din Ucraina, dar si modalitatile prin care sprijinul pentru tara ar putea fi crescut in perioada urmatoare pentru a-i ofer armamentul necesar pentru a face fata atacurilor care par sa vina fara oprire.

“Am participat, astăzi, la prima reuniune a Grupul Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Consultative Group), găzduită în Baza Aeriană Ramstein (Germania), de către secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III. Reuniunea Grupului Consultativ a avut pe agendă evaluarea situației de securitate din Ucraina, având în vedere continuarea ofensivei militare nejustificate și ilegale a Federației Ruse, aflată acum într-o nouă etapă.

Împreună cu înalți oficiali din domeniul securității și apărării am discutat despre modalitățile de continuare și intensificare a sprijinului pentru Ucraina, în conformitate cu necesitățile de asigurare a apărării și securității acestei țări pe termen scurt, mediu și lung.

În marja reuniunii de la Baza Aeriană Ramstein, am avut o scurtă întrevedere cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, prilej cu care am exprimat solidaritatea deplină a României cu Ucraina și am transmis disponibilitatea de avea un dialog constat și deschis ori de câte ori va fi necesar.

La întâlnirea de astăzi, am prezentat demersurile României în ceea ce privește modalități concrete de susținere a Ucrainei și am evidențiat rolul extrem de important al hub-ului logistic umanitar de la Suceava, folosit în mod eficient de mai multe state.

Referitor la evoluția conflictului actual, am vorbit despre sprijinul necondiționat al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional, am condamnat atrocitățile comise în orașele și satele Ucrainei și am evidențiat nevoia urgentă de deschidere și funcționare necondiționată a unor culoare umanitare.”