Pana la 80% dintre Cetatenii Uniunii Europene au fost Infectati de COVID-19

Pana la 80% dintre Cetatenii Uniunii Europene au fost Infectati de COVID-19

Intre 60% si 80% dintre cetatenii Uniunii Europene au fost infectat de COVID-19, conform unei estimari facute de catre Comisia Europeana, in ea fiind inclus si numarul foarte mare de cazuri care nu au fost confirmate cu prin teste de laborator, deci nu vorbim despre o cifra exacta pe care oficialii europeni o inainteaza.

Comisia Europeana intra acum intr-o faza noua a pandemiei in care nu va mai pune accent la fel de mare pe testarea in masa a oamenilor, ci va incerca sa creasca numarul de vaccinari in randul copiilor, asta pe masura ce va investi sume substantiale in dezvoltarea de antivirale pentru tratarea bolii, conform Reuters.

“Comisia Europeană a spus că între 60% și 80% din populația UE a fost estimată a fi infectată cu COVID-19, întrucât blocul intră într-o fază post-urgență în care nu mai era necesară raportarea în masă a cazurilor.

În pregătirea pentru această fază mai puțin acută, guvernele Uniunii Europene ar trebui să intensifice imunizările copiilor împotriva COVID-19, a spus organismul executiv al blocului, semnalând că ia în considerare planuri de dezvoltare a antivirale.

„Se estimează că între 60% și 80% din populația UE a avut până acum COVID”, a declarat comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, într-o conferință de presă.”