Ministrul Apararii: Anuntul Important pentru Gigi Becal si Echipa FCSB

Ministrul Apararii a vorbit despre situatia privitoare la FCSB si stadionul Ghencea din Bucuresti, iar asta deoarece oficialul ii transmite lui Gigi Becali, dar si clubului bucurestean, ca posibilitatea de a inchiria stadionul pentru meciul cu CFR Cluj, care ar putea decide campioana Romaniei, ramane foarte discutabila inca.

Ministrul Apararii spune ca proprietarul stadionului decide cine joaca acolo, sau nu, si ca Gigi Becali poate inchiria arena doar daca are acordul celor care o administreaza, ceva ce in momentul de fata pare destul de improbabil, avand in vedere disputa care exista de ani de zile cu clubul Steaua Bucuresti.

“Problema este una care tine, pana la urma, de oportunitatile pe care le avem in acest moment pentru disponibilitatea stadionului. Nu am analizat aceasta situatie, nu credem ca echipa lui Becali se revendica de la Steaua, trebuie sa joace pe acest stadion. Nu avem un contract cu clubul FCSB, nici cu Liga Nationala de Fotbal, sau Federatia.

Din acest punct de vedere nu putem da un raspuns in acest moment. Poate ca inca nu este niciun eveniment, dar nu am discutat inca nici cu conducerea clubului pentru asta, si nici nu stiu care e situatia. Cand va fi cazul, vom vedea ce evenimente vor fi aici, ce evenimente vor fi, si vom vedea, tine de modul in care ne vom organiza in viitor.

Domnul Becali nu inchiriaza stadioane, ar putea probabil unde vrea, insa trebuie si ca cei care sunt proprietari aici sa accepte acest lucru. Pana la urma este o problema care tine si de suporterii echipei Steaua, de comunitatea care inseamna Steaua Bucuresti, care a dat atat de multi campioni mondiali.

Cred ca vointa acestei comunitati este importanta pentru oricine.N-am auzit sa fi investit cineva, eu stiu ca eu sunt cel care a propus in proiect acest stadion si n-a investit nici capitanul de la FCSB, si nici alt capitan, a investit statul roman in acest stadion prin Compania Nationala de Investitii, deci cine isi revendica acest stadion este poporul roman.

Eu cred ca aceasta este o decizie (n. red. privind posibilitatea legala ca Steaua sa promoveze) importanta pentru clubul Steaua care nu tine doar de conditia legislativa posibila, ci si de performantele si proiectul de managementul unui club de fotbal. Poti face repede o modificare legislativa, insa nu este simplu sa ai si performanta.”