Noi Masuri de Ajutor a Consumatorilor Adoptate de Guvernul Romaniei

Noi Masuri de Ajutor a Consumatorilor Adoptate de Guvernul Romaniei

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial o serie de noi masuri care au fost adoptate pentru a-i ajuta pe consumatorii romani in aceasta perioada dificila prin care trece foarte multa lume, iar mai jos puteti vedea despre ceea ce este vorba.

“O serie de măsuri menite să protejeze mai mult consumatorul au fost adoptate în ședința de astăzi a Guvernului. Consumatorii români se aliniază celor europeni în ceea ce privește drepturile și metodele de protecție pe care le asigură statul român.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că Executivul a implementat astfel prevederile directivei Omnibus și au fost stabilite mult mai clar practicile incorecte, înșelătoare sau cele agresive și, de asemenea, au fost stabilite sancțiuni pentru folosirea acestor practici.

Tot în ședința de guvern de astăzi au fost stabilite măsuri pentru a crește confortul turiștilor pe Litoral. Mai exact, a fost reglementat modul de atribuire a noilor sectoare de plajă rezultate în urma implementării proiectului de reducere a eroziunii costiere și reconstrucție a plajelor. Doar pentru sezonul estival 2022, cele aproximativ 100 de hectare de plajă nou create și care nu sunt închiriate, vor putea fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafețe.”