Ministrul Apararii: Importante Declaratii de Ultima Ora despre Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii Importante Declaratii Ultima Ora Razboiul Ucraina

Ministrul Apararii a facut o serie de foarte importante declaratii de ultima ora cu privire la razboiul din Ucraina, care din pacate este foarte departe de a se termina, oficialul guvernamental vorbind in urma unei intalniri pe care a avut-o cu omologul sau din Bulgaria in legatura cu agresiunea de la granitele tarii.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre solidaritatea pe care atat Romania, cat si Bulgaria, le arata fata de Ucraina in razboiul pe care il duce cu Rusia de mai bine de 2 luni de zile, iar tot acest ajutor va continua inclusiv in cursul urmatoarelor luni de zile, din pacate.

“Relatiile dintre guvernele noastre si dintre armatele noastre intra intr-o noua etapa, o etapa in care am stabilit sa ne vedem foarte des, cel putin o data pe an sa avem vizite reciproce, iar specialistii statelor noastre sa lucreze continuu, pentru ca am constatat ca nu avem nicio diferenta in ceea ce avem probleme, si nici in ceea ce priveste solutiile pe care le gasim.

Credem ca impreuna vom putea face mult mai multe in viitor pentru relatiile noastre, suntem decisi sa intarim pozitia aliantei in zona Marii Negre. Am discutat astazi cu domnul ministru despre situatia de securitate extrem de dificila din Ucraina. Am fost impreuna si la Ramstein, si cred ca Ramstein inseamna cu adevarat un moment foarte important, trecerea spre o alta etapa in ceea ce priveste apararea colectiva.

Domnul ministru mi-a aratat astazi o serie de fotografii facute in localitati din Ucraina bombardate de Federatia Rusa, care asa cum a constatat si domnia sa, inseamna cu totul altceva decat sa te uiti la televizor, sau in orice alt tip de media. Prezenta acolo te face sa traiesti diferit inclusiv sentimentul nostru de solidaritate cu Ucraina.

Credem impreuna cu agresiunea militara a Federatiei Ruse nu poate fi justificata, ea este ilegala si reprezinta un afront la adresa principiilor umanitatii asumate in Carta ONU, in care scrie ca popoarele, natiunile, sunt hotarate sa izbavesca generatiile viitoare de flagelul razboiului.

La sfarsitul saptamanii trecute, chiar in Vinerea Mare, am primit vizita ministrului de externe al Ucrainei, care a vizitat de altfel si Sofia, si s-a intalnit inclusiv cu dumneavoastra. Ucraina nu este singura, Romania este alaturi de poporul ucrainean, si facem tot ceea ce este posibil pentru a sprijini cu ajutoare fortele de aparare, defensive, din Ucraina.”