Guvernul Romaniei: Cooperare cu Bulgaria pentru Proiecte Comune de Conectivitate

Guvernul Romaniei Cooperare cu Bulgaria pentru Proiecte Comune de Conectivitate

Guvernul Romaniei a dezvaluit faptul ca noi proiecte comune de conectivitate dintre Romania si Bulgaria au fost discutate pentru a fi disponibile noi solutii de transpoturi de energie pentru ambele tari.

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am reconfirmat împreună cu premierul Bulgariei, Kiril Petkov, relația strânsă dintre țările noastre și am agreat să accelerăm proiectele comune de conectivitate.

În perspectiva ședinței comune din luna septembrie a celor două guverne, vom crea un task-force care să ofere soluții în transporturi și energie.

Deschiderea punctului de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse II – trecere cu bacul va fi urmată de etape clare pentru valorificarea potențialului de transport oferit de Dunăre, ieftin, prietenos cu mediul și eficient.

Am beneficiat de prezența comisarului european pentru transport, doamna Adina Vălean, căreia i-am mulțumit pentru sprijinul oferit în dezvoltarea infrastructurii de transport și interconectarea între statele UE.

În sectorul energetic, vom continua eforturile comune pentru diversificarea surselor de aprovizionare și întărirea capacității de stocare.

Discuțiile noastre constructive vor fi reflectate în decizii benefice pentru cetățenii noștri.

Din perspectiva agendei europene, avem ca obiective comune ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare și aderarea la Spaţiul Schengen.

Atât eu cât și premierul Kiril Petkov ne-am întors recent de la Kiev. Împreună am condamnat agresiunea rusă din Ucraina și am reiterat sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a acestei țări.

România și Bulgaria vor sprijini perspectivele europene ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, având convingerea fermă că locul celor trei state asociate este în interiorul familiei unite europene.”