Ministrul Transporturilor: Doua Masuri de Ultim Moment Confirmate Oficial pentru Romani

Ministrul Transporturilor Doua Masuri Ultim Moment Confirmate Oficial Romani

Ministrul Transporturilor a anuntat doua masuri de ultim moment care sunt foarte importante pentru toata Romania, Sorin Grindeanul confirmand in mod oficial faptul ca, in primul rand, a fost redeschis punctul de frontiera permanent Giurgiu – Ruse pentru a se permiet trecerea Dunarii cu Feribotul.

Ministrul Transporturilor a confirmat deasemenea ca loturile 1 si 2 din sudul Autostrazii de Centura a Bucurestiului avanseaza, iar in baza a ceea ce a fost realizat pana acum, el spune ca finalizarea acestor lucrari ar trebui sa fie realizata la timp, adica undeva in cursul anului 2023.

“Redeschidem punctul de frontieră permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunării cu feribotul! Prin Acordul semnat astăzi, între Guvernul României și cel al Republicii #Bulgaria, acest punct de trecere va fi deschis permanent pentru pasageri și pentru vehiculele cu masă maximă de 40 de tone.

Acordul pentru trecerea cu feribotul a frontierei româno-bulgare va intra în vigoare în toamna acestui an. Mai mult, la întâlnirea de astăzi cu delegația bulgară am reamintit importanța derulării cât mai rapide a proiectului Fast Danube. Este în interesul economic al ambelor țări ca Dunărea să fie navigabilă pe toată perioada anului.

Aceasta va permite transportul unor volume mult mai mari de mărfuri pe #Dunăre (ceea ce în contextul conflictului din #Ucraina are o importanță deosebită pentru economia altor state membre ale Uniunii Europene). Am oferit, din nou, sprijinul experților români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube!

Loturile 1 și 2 din sudul Autostrăzii de Centură a Capitalei avansează! Lotul 1: 33,7% Lotul 2: peste 50% Pe Lotul 1 (16,93 km) și pe Lotul 2 (16,30 km) antreprenorul trebuie să construiască 29 de poduri și pasaje pentru care sunt necesare 1460 de grinzi.Până acum: au fost montate 24 de grinzi/ Lot 1, 452 de grinzi/ Lot 2. Trei grinzi metalice au fost montate aseară la una dintre deschiderile pasajului rutier care traversează A2 (Autostrada Soarelui).

Urmează, după încheierea sezonului estival, să fie impuse noi restricții temporare de circulație, pentru montarea altor grinzi pentru structurile amplasate pe cele două loturi în lungime totală de 33,23 km. Termenul contractual de finalizare al celor două loturi ale sectorului de sud al Autostrăzii de Centură a capitalei (A0) este anul 2023.”