Ministrul Sanatatii: Importante Afirmatii de Ultima Ora Transmise Tuturor Romanilor

Ministrul Sanatatii Importante Afirmatii Ultima Ora Transmise Tuturor Romanilor

Ministrul Sanatatii vorbeste despre ceva ce este in gandurile romanilor in aceasta perioada, ceva despre care toata lumea trebuie sa stie, iar asta deoarece el spune in mod oficial faptul ca nu este totdeauna in contradictie cu Raed Arafat, dar si ca unele dintre masurile luate nu au fost tocmai agreate si de el.

Ministrul Sanatatii spune totusi ca a respectat intotdeauna opiniile celor care ii sunt coleti, iar separat vorbeste inclusiv despre hepatita cu cauza necunoscuta care a speriat multi parinti, spunand ca nu exista nimic sigur, doar supozitii, dar si ca anual se inregistreaza la copiii din Romania zeci de cazuri de hepatita cu cauza necunoscuta.

“Am avut de multe ori si puncte convergente cu domnul doctor Arafat in timpul pandemiei, pentru ca sunt principii de organizare, de sanatate publica care sunt identice, si eu, si el, am invatat acelasi lucru, sau am avut experiente profesionale care ne-au adus pe aceeasi pozitie.

Sigura ca in anumite circumstante, am considerat ca exagerarile nu sunt bune, si ca nu trebuie sa luam masuri care au un rezultat discutabil, sau nu au niciun rezultat, pentru simplul motiv ca asa crede cineva ca este bine, si mi-am spus punctul de vedere, profesional, deschis, nu in registru polemic.

Am respectat totdeauna si opinia celorlalti, sigur am am ajuns de curand in zona aceasta decizionala, pentru ca stiti bine ca pana in luna decembrie a anului 2020 nu am fost in niciun fel de pozitie publica, am fost un medic la Spitalul Matei Bals si profesor universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila.

E adevarat ca experienta internationala la OMS m-a adus in zona imaginii publice, si ulterior am devenit parlamentar, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, iar PSD m-a propus pentru aceasta pozitie de ministru, dar comportamentul meu, si tot ceea ce am spus, cred ca au fost tot timpul echilibrate, si pline de respect si la adresa celor care au avut opinii divergente fata de opinia mea.

Deocamdata nu avem decat supozitii, nu avem argumente stiintifice solide, exista cazuri de hepatita si la copii care nu au avut infectie cu adenovirus, si exista infectie la copii care nu au avut infectie cu COVID-19. Pe de alta parte, in fiecare an in Romania avem cateva zeci de cazuri de hepatita cu cauza necunoscuta la copii.”