Adrian Marinescu: Atentionarea de Ultima Ora pentru Milioane dintre Romani

Adrian Marinescu  ii atentioneaza pe romanii din intreaga tara, doctorul roman spunandu-le vorbindu-le milioanelor de oameni din Romania in cadrul unui interviu despre faptul ca in aceasta perioada inca exista infectari generate de catre Coronavirus, si inca ajung oameni in spital, chiar daca intr-o masura mai redusa.

Adrian Marinescu ne reaminteste faptul ca varianta Omicron a Coronavirus se transmite usor intre oameni, deci trebuie sa fim atenti, mai ales daca stim ca avem in preajma noastra persoane care mai au si alte boli, iar asta pentru ca in cazul lor se poate agrava infectia, si se poate duce spre o forma severa a bolii.

“Mai sunt cazuri, e adevarat ca sunt putine in conditiile in care intr-o zi in Romania ai 500, si dintre cei 500 de pacienti, mare parte au forme usoare, sigur ca ajung intr-o mica masura in spital, dar atentie, chiar procentul mic duce si la forme sevedere. Sunt oameni care au o anumita varsta, au comorbiditati severe.

Unii dintre ei ajung, din pacate la terapie intensiva, si vorbim despre varianta Omicron. Si in China tot despre varianta Omicron vorbim, si oriunde in lume nu vorbim despre o alta varianta. Pot fi mici modificari, poate fi Omicron 2, dar nu s-a demonstrat ca este vreo alta varianta virala care sa puna probleme in vreun fel.

Este o varianta care se transmite usor, si din pacate la oamenii care sunt cu probleme poate duce la o forma severa. Ca procent, cred ca 30% din personalul medical de la Matei Bals nu s-a infectat. In general, in momentul in care ai grija, in spitalele de boli infectioase, oamenii se infecteaza intr-o mai mica masura decat in alte spitale.

La inceputul pandemiei primele focare au fost in spitalele care nu erau de boli infectioase. La noi tot timpul am avut grija, si am incercat sa o facem cat se poate de bine, dar scapari sunt. Eu am avut protectie si in spital, si in afara spitalului, pentru ca multi s-au infectat in afara unitatilor spitalicesti, si au venit in spital pe urma.

Practic, lucrurile s-au intamplat asa cum trebuie peste tot, si nu vorbim doar despre masca, vorbim despre mai ales cum te dezbracai, solutia de dezinfectant folosita tot timpul. Erau niste pasi logici, nu era ca virusul iti desfacea halatul si intra pur si simplu, erau niste modalitati clare de protectie pentru oameni.”