Ministrul Apararii: Importanta Hotarare de Ultim Moment Decisa pentru Romania

Ministrul Apararii Importanta Hotarare Ultim Moment Decisa Romania

Ministrul Apararii a semnat un nou ordin foarte important pentru toti romanii din toata tara, iar asta pentru ca in urma unor anunturi privind schimbari care vor fi facute pentru armata Romana, iata ca ele vin, si vorbim despre organizarea si functionarea sistemului de recrutare a canditatilor.

Ministrul Apararii a facut unele modificari pentru articolele existente ale ordinului vechi care reglementa acest proces, si a abrogat altele, iar mai jos aveti cele mai importante dintre modificarile facute pentru articolele existente, astfel incat sa va puteti face o idee cu privire la ce se schimba.

“Condițiile și criteriile de recrutare a candidaților la profesia militară, aprobate prin Ordinul MApN nr. M.217/2019, publicat în MO. , Partea I, nr. 987 din 9 decembrie 2019, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează. Să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B și C – candidații pentru subofițeri în armele «auto», «geniu» sau «tancuri». Criteriile specifice de recrutare a candidaților la cursurile de formare a maiștrilor militari în activitate sunt următoarele:

Să aibă cel puțin 3 ani vechime în serviciu ca soldați/ gradați profesioniști în activitate, calculată de la data finalizării programului de instruire și până la data începerii cursului de formare, și să fi fost apreciați prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puțin «Foarte bun»;

Să aibă cel puțin un an vechime în serviciu ca soldați/gradați profesioniști în activitate, calculată de la data finalizării programului de instruire și până la data începerii cursului de formare, și să fi fost apreciați prin ultimul document de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puțin «Foarte bun» – candidații care provin din rândul soldaților/gradaților profesioniști în activitate;

Să aibă cel puțin un an de experiență în domeniul studiilor prevăzute la lit. c) – candidații care provin din rândul persoanelor care nu au grad de cadru militar în rezervă. Să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B și C – candidații care optează pentru armele «auto», «geniu» sau «tancuri Să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B și C – candidații care optează pentru arma «auto» și/sau pentru specialitățile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma «geniu».

Planul de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat și gradat profesionist în activitate, întocmit pe serii de instruire de către Direcția personal și mobilizare a Statului Major al Apărării și aprobat de către șeful acestei direcții, pe baza propunerilor categoriilor de forțe…”