Uniunea Europeana e Aproape de a Impune Conectorul USB-C pentru Toate Telefoanele

Uniunea Europeana e Aproape de a Impune Conectorul USB-C pentru Toate Telefoanele

Uniunea Europeana este foarte aproape de a impune obligatia ca toate telefoanele vandute in interiorul spatiului comunitar sa aiba porturi USB-C pentru incarcare si transferul de date, ceva ce intr-o masura destul de mare se intampla deja.

Uniunea Europeana vrea in principal sa oblige Apple sa treaca la acest standard, compania americana refuzand cu indarjire pana acum sa il adopte, dar totul se va schimba din momentul in care legislatia europeana noua va intra in vigoare.

“Propunerea Comisiei se referă la telefoane mobile, tablete, camere digitale, căști, console de jocuri video portabile și boxe portabile. Deputații doresc să adauge cititoare electronice (e-readere), laptopuri cu consum redus, tastaturi, mouse-uri, micro-căști și jucării electronice.

Pentru a ține pasul cu tehnologiile mai noi, deputații europeni sugerează Comisiei să amâne până în 2026 armonizarea soluțiilor de încărcare fără fir și încorporarea celor mai adecvate tehnologii sau standarde relevante în legislație. 

Conform noii legislații, dispozitivele noi nu mai trebuie vândute neapărat cu încărcător inclus, astfel încât consumatorii să aibă opțiunea de a cumpăra un produs nou cu sau fără încărcător. Deputații doresc indicarea clară a prezenței sau absenței încărcătorului în pachet.

Supravegherea pieței ar trebui să includă măsuri de protecție împotriva produselor neconforme sau a nerespectării obligațiilor de informare. Aplicarea legilor la noile tehnologii de încărcare ar trebui revizuită periodic.”