Ursula Von der Leyen: Pachet de Reconstructie a Ucrainei Propus de UE

Ursula Von der Leyen Pachet Reconstructie Ucrainei Propus UE

Ursula Von der Leyen propune oferirea unui pache de asistenta financiara Ucrainei din cauza razboiului pornit de catre Rusia, banii urmand a fi folositi pentru reconstructia tarii care are inrastructura in valoare de zeci de miliarde de euro distruse de catre luptele care s-au dat pana acum.

Ursula Von der Leyen nu a dezvaluit ce sume de bani ar urma sa fie oferite Ucrainei ca parte a acestui pachet care este propus de catre presedinta Comisiei Europene, insa cel mai probabil va fi vorba despre multe miliarde de euro, SUA intentionand deasemenea sa aloce miliarde de dolari in acest scop.

“Vrem ca Ucraina să câștige acest război. Dar dorim și să stabilim condițiile pentru succesul Ucrainei după război. Noi, ca echipă Europa, trebuie să facem partea noastră. Ar putea stabili un sistem de repere și ținte pentru a se asigura că banii europeni dă rezultate cu adevărat pentru poporul Ucrainei și sunt cheltuiți în conformitate cu regulile UE.

Ar putea ajuta la combaterea corupției – trebuie să facem asta – ar putea alinia mediul juridic la standardele europene și ar putea îmbunătăți radical capacitatea de producție a Ucrainei.”