Virgil Popescu: Doua Masuri de Ultim Moment Confirmate Oficial Romanilor

Virgil Popescu Doua Masuri Ultim Moment Confirmate Oficial Romanilor

Virgil Popescu a facut doua anunturi importante cu privire la Romania, dar si la milioanele de romani din toata tara care asteptau masurile care au menirea de a duce la cresterea generarii de energie electrica in tara, si implicit la o eventuala scadere a preturilor la energie electrica.

Virgil Popescu vorbeste mai jos despre semnarea unui tratat cu Bulgaria pentru un proiect special gandit pentru generarea de energie din surse regenerabile, dar si despre noi investitii care vor fi facute in Romania prin programul de investitii Anghel Sligny, adoptat de catre Guvern in 2021.

“Împreună cu ministrul Alexander Nikolov am semnat astăzi “Declarația de sprijin Bulgaria-România pentru proiectul intitulat Cross-Border Renewable Generation Deployment (BG-RO Cross-ReGen)”. Documentul prevede că Ministerul Energiei din România și Ministerul Energiei din Bulgaria vor colabora în procesul de dezvoltare accelerată și integrare transfrontalieră a potențialului crescut de producție a energiei din surse regenerabile, identificate în regiunile din nordul Bulgariei și sudul României.

Sub egida Summit-ului Inițiativei Trei Mări, care a avut loc la Sofia, în iulie 2021, am lansat discuțiile privind consolidarea cooperării bilaterale prin proiecte transfrontaliere de generare de energie regenerabilă, care acum se materializează în aceastră colaborare.

Operatorii de Sisteme de Transport (TSO), ESO EAD și TRANSELECTRICA S.A., care fac parte din Piața Internă de Electricitate (IEM) a UE și din Rețeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport de Energie Electrică (ENTSO-E), vor colabora pentru a pune în funcțiune și pentru a operara infrastructura adecvată de transport a energiei din surse regenerabile.

De asemenea, prin semnarea Declarației de sprijin cu țara vecină se reliefează parteneriatul consolidat între România și Bulgaria la nivel politic și economic. Atât România, cât și Bulgaria, ca parteneri strategici și state vecine, împărtășesc mai multe interese comune, în special în sectorul energetic.

Investim în dezvoltarea comunităților locale! A fost finalizată repartizarea pe județe a sumelor alocate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”. Județului Mehedinți i-a fost alocată suma de 536.740.271 lei pentru proiecte de apă și canalizare și suma de 715.653.694 lei pentru drumuri și poduri. Suma totală este de 1.252.393.965 lei.”