Android: Noua ALERTA Emisa, Milioane de Telefoane sunt Vizate

Android Noua ALERTA Emisa Milioane Telefoane Vizate

Android este in centrul unei noi alerte foarte importante emise pentru milioane de oameni din intreaga lume, si daca folosesti un telefon cu acest sistem de operare, e bine sa stii ce se intampla. Conform unor experti in securitate informatica, din pacate avem parte de noi aplicatii infectate cu malware-ul Joker distribuite prin intermediul Google Play Store in momentul de fata de catre un set necunoscut de actori care sunt hotarati doar sa faca rau.

Android a fost in trecut vizat de catre acest tip de malware care a fost gandit pentru a fura foarte multe date din telefoanele oamenilor, dar si pentru a permite controlarea de la distanta a telefoanelor mobile. Din pacate, malware-ul Joker revine in atentia oamenilor dupa ce au fost sterse de cateva ori in Google Play Store aplicatiile care-l contineau, insa iata ca hackerii din spatele sau au reusit sa le readuca, insa desigur ca acum au fost sterse din nou.

Android: Noua ALERTA Emisa, Milioane de Telefoane sunt Vizate

Android poate avea o multitudine de probleme generate de catre acest malware numit Joker, iar asta pentru ca el controleaza cateva functii esentiale ale telefoanelor pentru a abona utilizatorii la servicii digitale premium. Vorbim despre un malware care ne lasa fara bani fara ca noi sa stim, pentru ca dupa ce ne aboneaza fara sa stim la aceste servicii, ascunde mesajele care ne atentioneaza ca urmeaza sa ne fie retrasi banii pentru ele, deci nu stim efectiv ca ramanem fara bani.

Android nu ii permite in mod predefinit unui asemenea tip de malware sa preia control asupra unui telefon, astfel ca malware-ul cere acces la diverse tipuri de permisiuni pentru a ne abona la servicii si a ne lua banii. Daca nu oferim aceste tipuri de permisiuni, malware-urile de acest gen nu au cum sa ne fure banii, sau datele, deci necunostinta oamenilor este la baza problemelor de acest gen, extrem de serioase de altfel, asa ca noi ne putem proteja impotriva lor.

Android este gandit ca un sistem de operare care sa fie sigur, dar oamenii sunt cei care-l compromit, mai de fiecare data prin oferirea de permisiuni neautorizate catre aplicatii gandite sa le faca rau.