DACIA Duster 2024: Schimbarea MAJORA Fortata pentru Noul Model de SUV

DACIA Duster 2024 Schimbarea MAJORA Fortata Noul Model SUV

DACIA Duster 2024, urmatorul model de SUV pe care DACIA vrea sa il lanseze pentru pietele din intreaga lume, este de ceva vreme in plin proces de dezvoltare, acesta fiind facut in totalitate in Romania in urma unei decizii a DACIA de acum mai bine de un an de zile. Procesul de dezvoltare al DACIA Duster 2024 s-a desfasurat in timpul unei pandemii care a generat o criza majora de componente pentru automobile, ea fiind intensificata de razboiul din Ucraina.

DACIA Duster 2024 este, deci, gandita de catre cei de la DACIA avand in vedere aceste probleme extrem de serioase generate de catre penuria de semiconductori, iar asta pentru ca din cauza lor exista probleme foarte mari pe lanturile de distributie. Asta inseamna ca DACIA Duster 2024 ar trebui sa fie produsa intr-un mod cat mai eficient, cu componente disponibile la scara larga, dar si la preturi suficient de accesibile pentru DACIA.

DACIA Duster 2024: Schimbarea MAJORA Fortata pentru Noul Model de SUV

DACIA Duster 2024 va fi mai scumpa decat modelul actual, acest lucru fiind cat se poate de sigur, insa cat de mare va fi diferenta nimeni nu stie inca, desi e destul de clar ca toti cei care vor dori masina vor trebui sa plateasca “cu varf si indesat” pentru a o avea. Avand in vedere ca majoritatea problemelor generate de penuria de componente are legatura cu cele electronice, nu e exclus sa se faca si unele inovatii majore pentru masini, similare cu cele pentru telefoane.

DACIA Duster 2024 ar putea fi una dintre putinele masini din grupul Renault care ar putea folosi chip-uri care integreaza mai multe componente, atat pentru eficienta generala, cat si pentru reducerea costului, dar si a necesarului de piese. S-a discutat intens despre o asemenea posibilitate, iar din moment ce problemele continu, exista sanse mari ca aceste inovatii sa ajunga in DACIA Duster 2024, dar si in alte modele de masini ale grupului Renault.

DACIA Duster 2024 ar trebui sa fie prezentata in toamna anului 2023 de catre cei de la DACIA, insa in magazine masina ar trebui sa fie pusa la vanzare undeva prin prima parte a anului 2024, desi nu se stie foarte clar cam cand.