Avertisment privind Trotinetele Lansat de catre Politia Romana

Avertisment Trotinetele Lansat Politia Romana

Politia Romana le transmite tuturor romanilor un avertisment foarte important cu privire la utilizarea trotinetelor electrice de catre mai multe persoane, ceva care nu este normal pentru ca un vehicul de acest gen este utilizabil doar de catre o singura persoana.

Politia Romana transmite mesajul de mai jos pentru a le aduce in atentie romanilor faptul ca trebuie sa foloseasca trotinetele electrice in modul in care au fost gandite, chiar daca nu toata lumea actioneaza in acest mod cu aceste tipuri de vehicule.

“Trotineta este doar pentru o persoană!

Ordonanța definește trotineta electrică ca „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”… Nu este un vehicul destinat transportării a două persoane!

Prin încălcarea acestei reguli, riscul de a provoca un accident grav se multiplică. (Poate fi chiar din motive banale – ocolirea unei gropi, de exemplu).

Mergi singur pe trotinetă!”