LUNA: NASA Uimeste cu o Imagine INCREDIBILA Cum Nu ai mai Vazut

LUNA NASA Uimeste Imagine INCREDIBILA Nu Vazut culori

LUNA este satelitul natural al Pamantului, dar si unul dintre cele mai importante obiecte din spatiul cosmic pentru planeta noastra, iar cei de la NASA ne uimsc cu o imagine cum foarte multa lume nu a mai vazut. Mai exact, in imaginea de mai jos putem vedea luna intr-un mod in care o vedem foarte rar, iar asta deoarece fiecare dintre culorile de mai jos sut reprezentate intr-o singura imagine pentru a ni se arata diversitatea lor in timpul orbitei Terrei.

LUNA are culori diferite in functie de pozitia pe care o are in raport cu Pamantul si soarele in momentul in care este pozata, dar si daca imaginea este facuta prin atmosfera, sau in afara ei. Stim deja ca felul in care arata obiectele cosmice atunci cand sunt surprinse in imagini facute prin atmosfera Pamantului nu este cel real, iar abia atunci cand sunt pozate din afara atmosferei le putem vedea la culoarea lor reala, si acelasi lucru e valabil pentru luna.

LUNA: NASA Uimeste cu o Imagine INCREDIBILA Cum Nu ai mai Vazut

LUNA NASA Uimeste Imagine INCREDIBILA Nu Vazut culori orbita
FOTO: Marcella Giulia Pace

LUNA a primit si variate denumiri in functie de aceste culori in care a fost surprinza, sau doar vazuta de pe Pamant, diverse faze ale sale fiind la baza lor, asa ca e interesant sa vedem si aceste imagini ale NASA. LUNA trece chiar in aceste momente printr-o faza speciala care o face sa apara pe cer intr-o culoare usor portocalie, iar asta face parte tot din procesul sau de a orbita Pamantul, dar desigur ca au aparut si diverse denumiri pentru aceasta “inatisare”.

“În afara atmosferei Pământului, Luna întunecată, care strălucește de lumina reflectată a soarelui, apare într-o nuanță magnifică de gri cu nuanțe maro. Privită din interiorul atmosferei Pământului, luna poate părea destul de diferită. Imaginea prezentată evidențiază o colecție de culori aparente ale lunii pline documentate de un astrofotograf timp de 10 ani din diferite locații din Italia. O lună de culoare roșie sau galbenă indică de obicei o lună văzută lângă orizont.”

LUNA interactioneaza des si mult cu Pamantul in orbita pe care o face, iar asta in conditiile in care exista foarte multe pe care omenirea nu le cunoaste inca in legatura cu acest proces complex. Chiar si asa, NASA ne mai arata putin din ceea ce se ascunde in spatiul cosmic in legatura cu luna, si ceva care ar trebui sa ne arate cate inca mai trebuie sa descoperim in legatura cu ea, mai es ca acolo ar urma sa fie facute si colonii in cursul urmatoarelor decenii.

LUNA floriilor va fi vizibila in aceasta noapte pe cer, asa ca daca veti fi interesati sa o vedeti, ar fi bine sa va uitati cu foarte mare atentie pe cerul instelat, daca aveti ocazia de a face asta.