Romania Continua sa isi Indeplineasca Jaloanele pentru PNRR

Romania Continua Indeplineasca Jaloanele PNRR

Romania continua sa isi indeplinasca jaloanele stabilite pentru PNRR in momentul in care s-a luat decizia depunerii planului, prim-ministru Nicolae Ciuca oferind astazi o confirmare a parcursului bun pe care il are echipa guvernamentala pana acum.

PNRR este extrem de important pentru modernizarea si dezvoltarea Romaniei, iar Guvernul pare hotarat sa isi duca la indeplinire jaloanele necesare pentru ca banii care trebuie sa ajunga in conturile sale sa fie trimisi de catre Comisia Europeana.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a prezidat, astăzi, reuniunea de la Palatul Victoria a Comitetului de monitorizare a Planului Național de Redresare și Reziliență al României. Cu acest prilej, a fost analizată situația apelurilor de proiecte competitive necesare pentru investițiile prevăzute și aprobate în cadrul PNRR.

Prin activitatea de până acum, Guvernul a dovedit că și-a îndeplinit obiectivele pentru fiecare etapă a PNRR și o va face în continuare, a subliniat șeful Executivului.

În contextul în care, săptămâna trecută, Comisia Europeană a dat undă verde mai multor măsuri propuse de România pentru implementarea PNRR și a schemelor de ajutor de stat așteptate de IMM-uri, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat instituțiilor care gestionează implementarea PNRR continuarea dialogului cu experții Comisiei Europene astfel încât România să poată accesa resursele puse la dispoziție în cadrul acestui Plan.

”Vrem să ne asigurăm că pașii pe care îi parcurgem sunt optimi pentru atingerea țintelor și jaloanelor asumate de România. Continuarea dialogului cu Comisia Europeană ne dă posibilitatea să clarificăm din timp toate acele elemente luate în considerare de experți la evaluarea apelurilor de proiecte finanțate prin PNRR. Timpul și ritmul în care acționăm acum sunt decisive pentru ca reformele și investițiile pe care România și le-a propus să se concretizeze cât mai repede în beneficiul românilor și economiei naționale”, a subliniat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.