Ministrul Sanatatii: Informare de Ultima Ora a Deciziei pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii Informare Ultima Ora Deciziei Milioane Romani

Ministrul Sanatatii transmite o informare de ultima ora a unei decizii extrem de importante care a fost luata pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbim despre un act de donatie care a fost facut Romaniei de catre Coreea de Sud, si puteti vedea ca este vorba despre 600.00 de teste rapide antigen pentru COVID-19.

Ministrul Sanatatii spune ca aceste teste au fost repartijate deja unitatilor medicale din toata Romania, dar si serviciilor judetene de ambulanta si centrelor rezidentiale, ele urmand a fi folosite pentru testarea romanilor in legatura cu care se suspecteaza o posibila infectie generata de catre Coronavirus.

“Republica Coreea a donat României 600.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea COVID-19.Astăzi, 16 mai 2022, a avut loc la sediul companiei Unifarm, în prezența Ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și a Excelenței Sale, Rim Gap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, ceremonia de donație a 600.000 de teste antigenice rapide pentru depistarea COVID-19.

În cadrul ceremoniei, Ministrul Sănătății și Ambasadorul Republicii Coreea în România au evidențiat cooperarea strânsă dintre cele două guverne în domeniul sănătății publice, în special în efortul de a lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Reamintim faptul că în luna octombrie a anului 2021 România a oferit ajutor statului coreean printr-o donație de vaccinuri Moderna.

Testele primite de Ministerul Sănătății vor fi repartizate unităților medicale, serviciilor județene de ambulanță și centrelor rezidențiale și vor fi folosite pentru testarea persoanelor suspecte că sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2 dar și a pacienților, pentru a fi evitate focarele.

În data de 28 februarie 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.194 și 194 bis, Ordinul ministrului sănătății nr. 443/2022 pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor sau reprezentanţii acestora.

Distribuitorii angro şi furnizorii de servicii medicale şi medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relaţii contractuale cu Ministerul Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România, a preţurilor de referinţă generice şi a preţurilor de referinţă inovative.”