Militarii Armatei Romane se Instruiesc in Comun cu cei Francezi si Belgieni

Militarii Armatei Romane se Instruiesc in Comun cu cei Francezi si Belgieni

Structurile ISR ale Armatei Romane din cadrul Brigazii 2 Vanatori de Munte Sarmizegetusa au facut noi exercitii impreuna cu militarii francezi si belgieni care fac parte din cadrul Diviziei Multinationale Sud-Est, si vorbim despre exercitii de supraveghere si recunoastere desfasurate in pilogonul Prislop.

Militarii romani participa in aceasta perioada la foarte multe exercitii speciale impreuna cu militari ai diverselor armate care sunt prezente in Romania ca parte a grupurilor NATO, iar in viitor mai sunt programate si alte astfel de actiuni pentru imbunatatirea colaborarii dintre structurile militare.

„Instrucție în comun în Munții Leaota. În poligonul temporar Prislop, structurile ISR (informații, supraveghere și recunoaștere) din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, alături de o grupă de cercetare din cadrul Diviziei Multinaționale Sud-Est, s-au instruit în comun cu militari francezi și belgieni.

Programul de instruire a cuprins activități de alpinism, ședințe individuale de tragere cu armamentul din dotarea fiecărei structuri participante și exerciții demonstrative de rezolvare a unei situații tactice.

Acest schimb de experiență a reprezentat un bun prilej pentru a prezenta, compara și învăța tehnicile folosite în alpinism de către vânătorii de munte români și francezi, cât și pentru instruirea infanteriștilor belgieni în vederea desfășurării instrucției alpine.

Principalele obiective ale instrucției în comun au constat în armonizarea procedurilor și tehnicilor folosite în mediul montan, consolidarea parteneriatului între structurile participante, precum și realizarea interoperabilității pentru asigurarea capacității de reacție într-un scenariu de apărare colectivă.”