Prim-Ministrul Romaniei: Masurile Oficiale Adoptate pentru Milioane de Romani

Prim-Ministrul Romaniei Masurile Oficiale Adoptate Milioane Romani

Prim-ministrul Romaniei, Nicolae Ciuca, a anuntat o serie de masuri extrem de importante care au fost adoptate in mod oficial astazi pentru toata Romania, iar dupa cum puteti vedea si mai jos, ele vizeaza problemele foarte mari aduse de catre cresterea preturilor in Romania in ultima perioada.

Prim-ministrul Romaniei detaliaza mai jos ceea ce a fost adoptat astazi printr-o ordonanta de urgenta, scopul autoritatilor fiind de a ajuta economia sa isi revina si sa intre pe un fagas normal in aceasta perioada extrem de complicata care este generata de catre razboiul din Ucraina, si nu doar la noi.

„Creșterea economică de 6,5% înregistrată de România pe primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare la nivelul statelor UE, reprezintă rezultatul predictibilității, stabilități și  încrederii tuturor celor care contribuie la dezvoltarea economică a țării.

Acest rezultat de etapă ne mobilizează să continuăm orientarea pro-business a Guvernului, stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă prin aplicarea Programului de Guvernare, a Planului Național de Redresare și Reziliență și a pachetului ”Sprijin pentru România”.

Am aprobat în ședința de guvern de astăzi două măsuri importante. Am operaționalizat schema de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de lei prin care oferim sprijin pentru aproximativ 3.000 de operatori economici de transport rutier de mărfuri și persoane. Este un ajutor așteptat pentru a compensa o parte din creșterea prețurilor la carburant.

De asemenea, am stabilit scutirea temporară de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară cu 200 de lei a salariului lunar minim brut pe economie. Antreprenorii vor avea un argument în plus să decidă majorarea salariului minim brut de la 2.550 lei lunar, la 2.750 lei lunar.

Totodată, am cerut miniștrilor ca până la sfârșitul acestei luni să avem elaborate toate documentele necesare pentru a asigura coerență și dinamică Planului Național de Redresare și Reziliență, un instrument vital de finanțare pentru România.”