Ministrul Apararii: Confirmare Oficiala a Schimbarilor Ample din Armata Romana

Ministrul Apararii Confirmare Oficiala Schimbarilor Ample Armata Romana

Ministrul Apararii le vorbeste din nou romanilor din intreaga tara despre schimbarile profunde care sunt facute in toata Romania in aceasta perioada, si conform inclusiv mesajului de mai jos, el ne reconfirma faptul ca Armata Romana va trece prin cel mai amplu program de modernizare de pana in prezent.

Ministrul Apararii spune ca acesta va asigura pentru multa vreme tehnica de lupta moderna de care are aceasta nevoie, in special in contextul razboiului din Ucraina, care in loc sa se termine cat se poate de curand, pare sa intre intr-o faza de desfasurare pentru o perioada indelungata.

„Armata României desfășoară, în prezent, un amplu program de modernizare, care îi va asigura, pentru multă vreme, tehnologia și tehnica de luptă modernă de care are nevoie în condițiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. Începând de anul viitor, nivelul sporit de alocare bugetară va permite accelerarea celor mai importante dintre programele de achiziții.   

Schimbările petrecute în ultimii ani pe piața mondială a echipamentelor pentru apărare evidențiază necesitatea ca statele să adopte un mod comun de gândire și conlucrare în scopul eficientizării activităților desfășurate în domeniul cooperării industriale, care reprezintă o componentă importantă a activităților diplomatice.

Chiar ieri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale UE am decis achiziții comune, facilități financiare noi din partea UE pentru ca nivelul înzestrării din țărilor #UE să crească rapid și susținut în anii următori. Cooperarea industrială poate îmbrăca forme diverse, dar, în toate cazurile, aceasta trebuie să se bazeze pe dorința de colaborare și acorduri bilaterale, așa încât consider că evenimente de natura BSDA au un rol deosebit în generarea acestora.

De aceea, mă bucur foarte mult că participarea la această ediție este semnificativă și sunt convins că acest eveniment va facilita o analiză despre cum arputea fi utilizate mai eficient în avantajul reciproc tehnologia, expertiza, know how-ul şi cercetarea-dezvoltarea în domeniul militar.

Și pentru că vorbim despre comunitatea internațională, este important să amintim și aici solidaritatea pe care România, alături de toți aliații din NATO, de țările Uniunii Europene și de țările democratice ale lumii o manifestă cu bravul popor al Ucrainei. Importanța unității și coeziunii în cadrul Alianței Nord-Atlantice este acum mai mult ca niciodată una esențială și am salutat măsurile recente adoptate la nivelul Alianței în vederea consolidării posturiide descurajare și apărare pe întregul flanc estic al NATO.