Ministrul Educatiei: Oficial, Masura Importanta cu Puternic Impact pe Profesori, Elevi

Ministrul Educatiei Oficial, Masura Importanta Puternic Impact Profesori Elevi

Ministrul Educatiei anunta hotararea de a impune in toate scolile o masura radicala care va produce o puternica unda de soc in randul profesorilor si elevilor din toata Romania, iar asta deoarece el vrea sa le intrezica prin lege profesorilor sa mai acorde meditatii elevilor de la clasele la care predau.

Ministrul Educatiei anunta deasemenea ca vrea sa oblige prin lege profesorii sa depuna toate diligentele posibile pentru ca necesitatea de meditatii sa nu mai existe pentru elevii claselor la care predau, si toate aceste masuri ar putea intra in vigoare pana in toamna acestui an, inainte de inceputul sau.

„La modul general consider ca este un lucru de bun simt. Pe de alta parte, meditatiile se practica in orice alt stat european, nu poti sa ii interzici unui parinte care vrea o pregatire suplimentara pentru propriul copil sa faca acest lucru. Pregatirea suplimentara este in interesul educatiei, deci este un lucru acceptat in orice stat al acestei lumi.

Pe de alta parte, vrem sa avem relevanta notelor, si vrem sa avem respectarea conditiilor de etica in sistemul de educatie. Relevanta notelor are de suferit atunci cand un profesor face meditatii cu elevii de la propria clasa, pe care mai apoi ii noteaza. Pe de alta parte, pentru a asigura obiectivitatea de predare si de evaluare, personalului didactic de predare ii este intrezis, prin aceasta propunere de lege sa aiba meditatii cu elevii de la clasa.

El are deasemenea obligatia si diligenta in vederea eliminarii necesitatii pregatirii suplimentare la modul general, si asta pentru a atinge profilul de competente al absolventilor din ciclul in care preda. Sunt doua aspecte, relevanta notelor si respectarea conditiilor de etica, ambele aspecte se incadreaza intr-un principiu pe care-l denumesc ca fiind de bun simt.

Romania Educata are ca obiectiv transpunerea obiectivelor intr-un pachet legislativ. Acesta trebuie sa poata fi aplicat incepand cu septembrie 2023, la nivel de planuri cadru, curiculum, si tot felul de alte lucruri de intres maxim pentru tinerele generatii. Pentru a se aplica in septembrie 2023, avem de nevoie de pregatire pentru legislatia subsecventa.

Pachetul legislativ ar trebui sa intre in vigoare in acest an, iar prevederea cu interdictia de a face meditatii cu proprii elevi de la clasa, sunt convins ca poate sa intre inca din anul scolar 2022 – 2023, foarte rapid. Vom preciza in lege ca profesorii trebuie sa depuna diligente pentru a elimina necesitatea pregatirii suplimentare.”