DACIA Duster: Anuntul cu Vesti PROASTE pentru SUV-ul Romanesc

DACIA Duster Anuntul Vesti PROASTE SUV Romanesc

DACIA Duster este cel mai popular SUV produs de o companie romaneasca, acest lucru este cat se poate de clar, si este confirmat de catre vanzarile foarte bune pe care le-a avut masina in Romania si Europa. Chiar daca DACIA Duster este cel mai popular SUV romanesc, nu este si cel mai popular SUV produs in Romania, iar asta deoarece Ford Puma, un SUV de clasa B, a reusit sa depaseasca populara masina romaneasca in vanzarile inregistrate in Europa.

DACIA Duster a inregistrat in cursul anului 2021 vanzari de 138.786 unitati in toata Europa, o cifra foarte buna pentru masina, insa Ford Puma a inrgistrat vanzari de 145.309 unitati in aceleasi zone. In 2022 lucrurile nu s-au schimbat deloc, iar asta pentru ca DACIA Duster a ramas in urma Ford Puma, avand vanzari cu aproximativ 4.000 de unitati in minus, iar asta sugereaza faptul ca DACIA trebuie sa faca schimbari pentru SUV-ul sau in perioada urmatoare.

DACIA Duster: Anuntul cu Vesti PROASTE pentru SUV-ul Romanesc

DACIA Duster inregistreaza vanzari surprinzator de bune pentru o masina care este veche de peste 10 ani de zile, si a avut parte doar de modificari minore pana acum. Desigur ca este asteptata o alta generatie a DACIA Duster in cursul anului urmator, dar pana atunci se pare ca Ford Puma este o problema mai serioasa pentru compania romaneasca, dar una pe care nu o va putea depasi decat cu preturi si mai mici, sau un model nou, mult mai atractiv.

DACIA Duster este o masina foarte versatila, iar pretul o face extrem de atractiva pentru foarte multa lume, insa iata ca exista concurenta foarte mare chiar de la alte masini produse tot in Romania. Ford Puma este produsa la Craiova, in timp ce DACIA Duster este fabricata la Mioveni, preturile celor doua masini fiind diferite la fel ca si dotarile pe care ele le au implementate de catre producatori, dar iata ca masina americana are acum mai mult succes.

DACIA Duster va depasi cu siguranta Ford Puma in vanzari dupa ce modelul de generatie noua va fi lansat, cu mai multe schimbari care sa-l faca mult mai atractiv, insa pana atunci e improbabil sa se schimbe ceva in bine.