Nou Pachet de Masuri Sociale si Economice Anuntat de Guvernul Romaniei

Nou Pachet Masuri Sociale Economice Anuntat Guvernul Romaniei

Guvernul Romaniei a anuntat un nou pachet de masuri sociale si economice pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta in conditiile in care vorbim despre ajutor acordat romanilor care in aceasta perioada au nevoie de tot ceea ce le poate oferi guvernul.

Masurile pe care Guvernul Romaniei le-a anuntat astazi se vor aplica incepand cu data de 1 iulie a acestui an, deci nu mai avem foarte mult de asteptat pana cand se va intampla acest lucru, iar mai jos aveti toate detaliile despre care ar trebui sa stiti chiar acum.

„Coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
  • suspendarea angajărilor la stat;
  • creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
  • accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.”