Calea Lactee: Nou VIDEO IMPRESIONANT al NASA care a UIMIT Toata Lumea

Calea Lactee, galaxia din care facem parte, este foarte intens monitorizata de catre NASA pentru a i se observa si cele mai ascunse dintre secrete, insa ceea ce ne este prezentat acum vine ca o foarte mare surpriza. Cei de la NASA au publicat recent un video cu gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee, insa acum merg si mai departe de atat cu un clip video care ne ajuta sa auzim ceea ce s-ar auzi langa acest obiect foarte important din galaxia noastra.

Calea Lactee are gaura neagra chiar in centrul sau, asa cum se intampla in multe dintre galaxiile observate pana acum, iar reusita celor de la NASA merita apreciata din toate punctele de vedere. Clipul video de mai sus va ajuta sa auziti sunetele emise de catre gaura neagra din Calea Lactee, procesul de “sonificare” fiind unul pe care inginerii celor de la NASA l-au facut destul de dificil, insa totul in numele stiinte si a ajutarii oamenilor sa inteleaga ce se intampla in galaxie.

Calea Lactee: Nou VIDEO IMPRESIONANT al NASA care a UIMIT Toata Lumea

Calea Lactee are sunetul gaurii sale negre reprodus in baza luminii care este emanata de catre ea, astfel ca diferentele de putere a suntului sunt date de catre diferentele in lumina care au fost observate. Sonificare a fost facuta intr-un mod similar cu cel folosit pentru radarele, ea incepand de la ora 12:00 si mergand in sensul acelor de ceasornic, astfel ca asa putem si noi sa auzim in format 3D stereo ceea ce pana acum doar expertii NASA au avut ocazia de a auzi.

Calea Lactee ascunde si multe alte gauri negre, dar care au dimensiuni mai mici, ele fiind observate de catre oamenii de stiinta, insa pana acum n-au mai fost prezentate imagini, clipuri video, sau sunete cu altele. Avand in vedere ca o gaura neagra nu lasa nici macar lumina sa scape orizontului sau de evenimente, aceste obiecte din Calea Lactee, sau orice alta galaxie, sunt foarte greu de observat de catre oamenii de stiinta, fara a mai vorbi despre filmarea lor.

Calea Lactee va mai avea cu siguranta si alte dezvaluiri facute in legatura cu gaura neagra din centrul sau, asa ca ramane sa vedem ce anume vor mai putea observa oamenii de stiinta in viitor.