Avertizare Meteorologica a DSU Romania pentru Mai Multe Judete din Tara

Avertizare Meteorologica DSU Romania Mai Multe Judete Tara

DSU Romania a emis o foarte importanta avertizare meteorologica pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca mai multe judete sunt vizate de catre codul galben pe care autoritatile l-au confirmat pana in dimineata zilei de maine.

DSU Romania spune ca in Maramures, Transilvania, Banat, Crisana si nordul Moldovei vor fi mai multe evenimente meteorologice serioase in cursul urmatoarelor ore, astfel ca trebuie sa ramaneti in siguranta in toata aceasta perioada, pana codul galben se termina.

“Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos.

COD GALBEN!

25 mai ora 12:00 – 26 mai ora 08:00.

În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55-70 km/h si pe arii restrânse 80-90 km/h), averse torențiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 I/mp si izolat 30 I/mp.”