Virgil Popescu: Ultim Moment, Masurile Oficiale Importante Confirmate in Romania

Virgil Popescu Ultim Moment Masurile Oficiale Importante Confirmate Romania

Virgil Popescu a confirmat in mod oficial o serie de foarte importante masuri de ultim moment pentru toata Romania, iar asta deoarece multumita lor exista in sfarsit speranta ca pretul gazelor din Romania sa scada in viitorul nu foarte indepartat pentru ca exploatarea in Marea Neagra este permisa de acum.

Virgil Popescu vorbeste deasemenea despre faptul ca a fost aprobat un plan special care are menirea de a atenua impactul intreruperii furnizarii de gaze naturale in Romania, dar sunt deasemenea anuntate si investitii in dezvoltarea si modernizarea domeniului energiei in Romania in viitorul apropiat.

„Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022).

Legea prevede un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh.

De asemenea, a fost adoptată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari de 3000 m şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare.

A fost adoptat ”Planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România”. În actualul context geopolitic și de securitate a fost necesar să actualizăm ”Planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România”. Prin implementarea prezentului proiect de act normativ vom asigura măsurile care trebuie luate pentru a elimina sau a atenua impactul unei perturbări a furnizării de gaze naturale.

Investim în modernizarea și dezvoltarea domeniului energiei din România! Comisia Europeană a aprobat investițiile care se vor face prin Fondul pentru Modernizare. România are cea mai mare valoare aprobată: 970.974.456 euro pentru investiții prioritare  și 470.130.117 euro pentru investiții neprioritare (vezi foto). CE a aprobat pentru Cehia – 390.000.000 euro pentru investiții prioritare și 130.000.000 euro pentru investiții neprioritare, Croația – 125.000.000 euro, Ungaria – 74.285.714 euro și Polonia 240.220.000 euro.”