Sorin Cimpeanu: Masurile Radicale Adoptate Oficial de Guvern pentru Elevi

Sorin Cimpeanu Masurile Radicale Adoptate Oficial Guvern Elevi

Sorin Cimpeanu a anuntat in mod oficial o serie de masuri radicale care au fost adoptate de catre Guvernul Romaniei pentru milioane de elevi din toata tara, iar ele sunt unele dintre cele mai bune care au fost adoptate pana acum de catre autoritatile din tara noastra, performantele urmand a fi premiate mai bine.

Sorin Cimpeanu spune ca se vor creste premiile pentru rezultatele elevilor la concursurile scolare nationale, dar va fi deasemenea crescuta inclusiv alocatia pentru cazare a fiecarui participant de la 100 de LEI la 200 de LEI, astfel ca elevii ar trebui sa stea in conditii mult mai bune decat pana in prezent.

“În Ordonanța de Urgență adoptată astăzi de către Guvernul României, sunt o serie de măsuri foarte importante pentru învățământul preuniversitar, dar și pentru învățământul universitar. Este un pachet de măsuri care pregătește legislația care va face proiectul ,,România Educată” operațional.

Este vorba, în primul rând, de măsurile privind recunoașterea și susținerea performanței elevilor români. În acest sens, au fost adoptate următoarele patru măsuri pentru recunoașterea performanței. În primul rând, în contextul în care valoarea premiilor pentru participarea la olimpiade internaționale, olimpiade cu etape internaționale ajunge până la 12.550 lei premiul I, fiind peste 4.000 de lei mențiunea.

Pentru etapa regională, premiul I este 4.440 lei, fiind peste 2.550 de lei mențiunea. Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național, la nivel internațional și nivel regional, lucrurile sunt în regulă, dar premii naționale care să pornească de la 65 de lei și să se oprească la 150 de lei, pentru un elev care a fost primul în țară, la o anumită olimpiadă, au fost considerate ridicole de către Guvern. Pe bună dreptate!

Pe cale de consecință, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul II -700 de lei, premiul III – 500 de lei, iar mențiunea – 300 de lei. Este o primă măsură. O a doua măsură foarte importantă pentru participarea la olimpiade naționale, Guvernul a dublat astăzi, alocația zilnică pentru cazare și masă pentru fiecare participant la olimpiade naționale și vă anunț că în medie sunt 20.000 de participanți, elevi și profesori.

Dublarea de la 100, la 200 de lei pe zi alocație, doar alocația, înseamnă că luând în calcul numărul de beneficiari, elevi participanți și profesori însoțitor și profesori din comisii, alocația zilnică pentru participarea la olimpiade este 20.000 înmulțit cu 200, 4 milioane de lei zilnic, susținuți de către Guvernul României.”