Coronavirus Romania: Numarul Nou Oficial al Infectarilor Confirmate in 29 Mai 2022

Coronavirus Romania Numarul Nou Oficial Infectarilor Confirmate 29 Mai 2022

Coronavirus ramane prezent in Romania pe masura ce ne pregatim sa intram in vara, autoritatile din tara noastra continuand sa confirme in mod regulat cazurile noi care se inregistreaza in diverze zone de pe teritoriul tairi noastre in momentul de fata, dar partea buna este ca toate cifrele sunt intr-o continua scadere.

Coronavirus este foarte prezent inclusiv in multe zone din Europa, existand multe tari care au zeci de mii de noi cazuri de infectare inregistrate in fiecare zi, dar peste tot valul 5 incepe sa isi piarda din intensitate inainte ca o vara foarte aglomerata sa inceapa pentru foarte multi oameni din intreaga lume, ceea ce e normal.

Pana in toamna este improbabil ca numarul cazurilor noi de Coronavirus sa mai creasca, iar asta pentru ca nimeni nu se asteapta la o crestere a numarului de cazuri noi, ceea ce este perfect normal dupa o primavara cu tari care au inregistrat si sute de mii de noi cazuri de infectare in fiecare zi, din pacate.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 203 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 92 mai puțin față de ziua anterioară. 24 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus.

**În ceea ce privește cazurile din străinătate, acestea sunt cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări. Aceste cazuri au fost cuprinse în totalul cazurilor noi nealocate pe județe.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 17 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 548 cu 14 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 75 persoane, cu 8 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 75 pacienți internați la ATI, 62 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 34 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 9 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

DECESE

Până astăzi, 65.678 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În intervalul 28.05.2022 (10:00) – 29.05.2022 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (bărbat), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Pacientul care a decedat avea comorbidități și nu era vaccinat.

TESTARE

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.854 teste RT-PCR ( 975 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.879 la cerere) și 6.282 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.111.766 teste RT-PCR și 10.056.686 teste rapide antigenice.”