Militarii Armatelor Romana si Franceza Continua Antrenamentele in Romania

Militarii Armatelor Romana Franceza Continua Antrenamentele Romania

Militarii armatelor romana si franceza au continuat antrenamentele in aceasta perioada in Romania, iar asta pentru a isi imbunatati interoperabilitatea in cadrul unor eventuale misiuni active la care ar putea sa participe la un moment dat, oriunde in lume.

De la debutul razboiului din Ucraina am vazut multe dovezi ale faptului ca militarii romani se antreneaza tot mai mult si mai serios cu cei trimis ca parte a fortelor NATO in Romania, totul fiind facut in ideea de a mentine trupele pregatite, mai ales ca avem un razboi la granite.

“Trebuie să ne antrenăm împreună ca să putem lupta împreună.

Vânătorii alpini din Brigada 27 Vânători de Munte de la Annecy și cei ai Regimentului 93 Artilerie de Munte din Varces-Allières-et-Risset tocmai au încheiat zece zile intense de simulări în luptă împreună cu noii lor camarazi din Batalionul 22 Vânători de Munte de la Sfântul Gheorghe.

“De când am ajuns în România, în martie, românii au fost foarte motivați să lucreze cu noi. Peste tot unde suntem, și este, de asemenea, cazul și aici. Sunt super profesioniști. Am format chiar și două secțiuni mixte, cu grupuri de români și francezi. Chiar a fost super!” … a concluzionat căpitanul François.

Comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte, colonelul Nicolae-Gabriel Oros, a organizat o misiune de sprijinire și însoțire a tragerilor cu mortiere, folosind singura companie de cai încă existentă în România, pentru a transporta mai ușor muniția la pozițiile de tragere pe un teren dificil de acces. “Trebuie să ne antrenăm împreună ca să putem lupta împreună”… colonel Nicolae-Gabriel Oros.”