DACIA Duster 2024: Compromisul MAJOR Facut pentru Noua Generatie de SUV

DACIA Duster 2024 Compromisul MAJOR Noua Generatie SUV

DACIA Duster 2024 este noua generatie de SUV pe care DACIA vrea sa o lanseze pentru clientii din intreaga lume, iar ea este gandita cu foarte multe schimbari extrem de importante, dupa cum prea bine stiti. Ceea ce multa lume nu stia pana recent este cum anume intentioneaza de fapt sa ofere DACIA una dintre cele mai importante dotari pe care DACIA Duster 2024 le va avea, tractiunea 4×4, despre care se spunea la un moment dat ca nu va mai ajunge in masina.

DACIA Duster 2024 va avea tractiune 4×4, cei de la DACIA promitand acest lucru, chiar daca pentru platforma CMF-B implementarea este foarte dificila in cadrul fabricii de la Mioveni, dar iata ca s-a gasit o solutie. Conform unor informatii venite de la presa francesa, DACIA Duster 2024 ar urma sa aiba o echipare mai complicata decat pana acum pentru a putea oferi tractiune 4×4, iar asta implica folosirea unui motor electric pentru osia spate a masinii.

DACIA Duster 2024: Compromisul MAJOR Facut pentru Noua Generatie de SUV

DACIA Duster 2024 va avea un motor electric de putere mica montat pe osia spate pentru a oferi un plus de putere in situatia in care masina ramane blocata in zapada, noroi, etc, dar ce putere are el nu stim. Stim totusi ca DACIA Duster 2024 va folosi aceleasi motoare de acum, iar in versiunea cu tractiune 4×4 ar urma sa fie oferite doar motoarele de 1.3 litri cu 130 si 150 de cai putere, fara a se sti cuplul maxim, sau puterea maxima, impreuna cu motorul electic.

DACIA Duster 2024 ar putea avea deasemenea si o baterie de capacitate mica instalata pentru a putea furniza putere pentru motorul electric, dar nu se stie daca va putea fi incarcata la prixa, sau daca se va incarca in mers. Solutia pe care DACIA Duster 2024 o va avea intgrata pentru tractiune 4×4 este una preluata de la masinile Renault, iar din pacate ea este destul de costisitoare, dar pare sa fie singura solutie in contextul integrarii platformei CMF-B in masina.

DACIA Duster 2024 va fi prezentata in toamna anului 2023 pentru clientii din intreaga lume, in timp ce in primavara anului 2024 ar trebui sa disponibila pentru achizitie din reprezentantele din toata tara.