Pachetul Legislativ de Sprijin pentru Familii Adoptat de Guvernul Romaniei

Pachetul Legislativ de Sprijin pentru Familii Adoptat de Guvernul Romaniei

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial un nou pachet legislativ pentru familii si de stimulare a natalitatii, toate fiind introduse in Planul de masuri “Sprijin pentru Romania”, iar a doua masura e luata din cauza crizei demografice din Romani.

“Guvernul a pregătit un pachet legislativ de sprijin pentru familii și de stimulare a natalității, introduse în Planul de măsuri “Sprijin pentru România”, pe fondul crizei demografice cu care se confruntă România, în care 1 din 5 familii se confruntă cu infertilitatea, iar cele mai multe familii se tem să aibă copii.

Este vorba despre extinderea la nivel național a Programului de Fertilizare in Vitro, două programe naționale de susținere a tinerilor și a familiilor – Student Invest și Family Start -, precum și majorarea sumelor acordate pentru copiii aflați în grija statului (cei aflați în centre de plasament, case familiale sau la asistenții maternali).

Toate aceste proiecte sunt pregătite într-o etapă foarte avansată, respectiv în circuitul de avizare interguvernamentală.”