DACIA Duster: Versiunea Hibrida de SUV Vine cu Noutati Importante

DACIA Duster Versiunea Hibrida SUV Vine Noutati ImportanteDACIA Duster Versiunea Hibrida SUV Vine Noutati Importante

DACIA Duster va fi disponibil intr-o versiune hibrida incepand cu generatia a 3-a, acest lucru fiind cat se poate de sigur in momentul de fata, iar cei de la DACIA au planuri foarte mari in ceea ce priveste lansarea noului model de masina. Conform unor informatii venite din Franta, se pare ca generatia a 3-a a DACIA Duster va fi lansata de catre producatorul roman cu noul motor care va fi folosit inclusiv in modelul Jogger, aflat deja in productie la fabricile companiei.

DACIA Duster va fi lansata in mod sigur intr-o versiune hibrida, desi nu se stie foarte clar cam cand, insa aceasta urmeaza sa le ofere clientilor din toata lumea motorul de 145 de cai putere care exista in Jogger. Avand in vedere ca va fi oferit motorul din Jogger, e usor de inteles de ce ar trebui sa asteptam tot sistemul de propulsie hibrida care este utilizat in acest model de masina in momentul de fata, unul care a fost destul de apreciat de catre cei care l-au testat.

DACIA Duster va avea propulsia hibrida de la Jogger

DACIA Duster va avea acest motor ca inlocuitor pentru cel diesel de 1.5 litri, acolo unde mai este oferit, iar propulsia hibrida ar urma sa fie una destul de simpla, fara baterie foarte mare. Judecand dupa informatiile furnizate de catre presa franceza, s-ar parea ca versiunea hibrida a DACIA Duster va avea si tractiune intgrala, ceva ce este dorit de catre toti cei care cumpara masina, iar asta deoarece acest sistem de propulsie ofera si versatilitate foarte mare pentru masina.

Dupa cum am aflat de la presa franceza, cea de-a treia generatie de SUV romanesc va folosi un motor electric pentru puntea spate in ideea de a putea beneficia de tractiunea integrala, 4×4, de acum. Aceasta solutie este folosita de catre DACIA din cauza faptului ca la fabrica din Mioveni este extrem de dificila implementarea tractiunii integrale pe platforma CMF-B, asa ca s-a gasit aceasta solutie alternativa pentru ca masina sa nu-si dezamageasca clientii.

Zvonurile aparute pana acum sugereaza faptul ca noul model de SUV va fi prezentat in toamna anului viitor, cel mai probabil prin septembrie, iar lansarea ar trebui sa aiba loc prin primavara.