Ministrul Energiei: Ultim Moment, Masuri de Interes National Anuntate Oficial

Ministrul Energiei Ultim Moment Masuri Interes National Anuntate Oficial

Ministrul Energiei le-a dezvaluit tuturor romanilor o serie de foarte importante masuri de interes national care au fost puse in aplicare de catre oficialul guvernmental, el avand o serie de intalniri cu reprezentantii azeri pentru asigurarea aprovizionarii Romaniei cu petrol si gaze naturale.

Ministrul Energiei ne-a aratat in ultimele luni ca Romania se uita cu foarte mare atentie catre Azerbaidjan pentru a scapa de dependenta de Rusia cand vine vorba de gaze naturale si petrol, o masura care este necesara in contextul razboiului.

“Alături de reprezentanții Transgaz si Romgaz am avut o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei azere Socar. Punem la punct detaliile unei colaborări în vederea diersificării surselor, dar și a suplimentării aprovizionării cu petrol și gaze naturale pentru. Totodată, le-am transmis că îi încurajez să își mărească prezența în România.

Astăzi am avut o întâlnire și cu o delegație condusă de Laura Lochman – Deputy Assistant Secretary for Energy Diplomacy in the Bureau of Energy Resources – Department of State – SUA. Am discutat despre ultimele noutăți ale parteneriatului strategic România – SUA, despre colaborare în domeniul energiei eoliene offshore în Marea Neagră, dar și despre extinderea în vederea accesării de GNL de pe piețele din SUA. Doar prin cooperare vom reuși să ne atingem dezideratul de a reduce total dependența de gazul rusesc.

m avut o nouă întâlnire de lucru cu ministrul azer al Energiei Parviz Shahbazov. Colaborarea dintre cele doua state în domeniul energiei se conturează din ce in ce mai mult. Le mulțumesc partenerilor azeri pentru disponibilitatea de a investi în proiecte comune pentru întărirea securității energetice și diversificarea surselor și rutelor de transport.

Baku Energy Week se desfășoară în perioada 1 – 3 iunie, iar astăzi am participat la evenimentul în care președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Alyiev a făcut deschiderea oficială a expoziției ”Caspian Oil & Gas” și a forumului dedicat. Mă bucur să anunț că și companiile din România sunt prezente cu un stand în cadrul expoziției. România și Azerbaidjan au o relație puternică și solidă, contactele noastre bilaterale frecvente stau drept o dovadă în acest sens.

Diversificarea rutelor de transport și aprovizionare va fi un subiect pe care îl vom dezbate în aceste zile alături de colegi și specialiștii din domeniu, pentru a găsi soluții pentru a întări securitatea energetică. Mai mult chiar, am avut astăzi oportunitatea să fiu cel care a semnat în ”cartea de onoare” imediat după președintele Ilham Alyiev.” a declarat oficialul.