Nou Schimb de Experienta intre Militarii Francezi si cei ai Armatei Romane

Nou Schimb de Experienta intre Militarii Francezi si cei ai Armatei Romane

Schimb de experienta intre militarii romani si francezi la Poligonul Cheia, trupele noastre si cele din cadrul NATO lucrand impreuna pentru a-si creste interoperabilitatea in eventualitatea in care ar fi nevoite sa fie implicate intr-o misiune in lumea reala, pentru orice fel de obiective.

Trupele aliate din cadrul NATO desfasoara de ceva vreme exercitii militare impreuna cu soldatii Armatei Romane, iar asta pentru ca e nevoie ca ele sa lucreze mult mai bine impreuna, ceea ce in final ne va aduce soldati mult mai bine pregatiti pentru eventuale interventii militare in regiune.

„Schimb de experiență în poligonul de tragere.

Militari din Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” au executat trageri de luptă în poligonul Cheia împreună cu militari francezi din Batalionul 27 Vânători de Munte și din Brigada Multinațională Sud-Est.

Participanții la această activitate au realizat un schimb de experiență în ceea ce privește echipamentul balistic din înzestrarea celor două structuri, astfel realizându-se o mai bună cooperare și interoperabilitate între militarii români și partenerii francezi.

În perioada 23 mai – 3 iunie, militari din cadrul Batalionului 21  Vânători de Munte ”General Leonard Mociulschi” alături de militarii Batalionului 27 Vânători de Munte din Franța și o grupă de cercetare din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est se instruiesc în comun în raionul Diham – Cheile Râșnoavei – Râșnov.”