DIGI Romania: Problema care Impiedica Investitii Importante pentru Clienti

DIGI Romania Problema Impiedica Investitii Importante Clienti

DIGI Romania, cel mai mare grup romanesc de telecomunicatii din Romania, continua sa convinga tot mai multi romani din tara sa-i devina clienti, iar succesul de pana acum s-a vazut inclusiv in investitiile pe care compania le face pentru infrastructura sa de telecomunicatii. Mai exact, cei de la DIGI Romania au investit sume mari de bani in infrastructura 2G, 3G si 4G in Romania, insa cand vine vorba despre reteaua 5G, lucrurile au ramas in continuare blocate.

DIGI Romania isi actualizeaza in fiecare luna de cel putin o data informatiile cu privire la acoperirea pe care o ofera prin intermediul retelei sale de elecomunicatii, iar in fiecare luna imbunatateste acoperirea 2G, 3G, 4G, insa cea 5G ramane neschimbata. Situatia retelelor 5G in Romania este la fel de incerta acum precum era inaine de debutul pandemiei, iar asta pentru ca inca nu se stie clar ceea ce pot face, sau nu, operatorii de telecomunicatii.

Problema retelelor 5G si a investitiilor majore

Echipamentele Huawei erau cele pe care toti operatorii le cautau pentru a le integra in retelele 5G, fiind suficient de ieftine si de performante pentru a justifica utilizarea lor, dar ele sunt blocate la utilizare la nivel guvernamental, inca destul de neoficial. In lipsa lor, echipamentele altor companii sunt folosite, ele fiind mai scumpe, dar problema mai mare e a frecventelor 5G.

ANCOM a decis ca licitatia pentru frecventele 5G in Romania sa fie organizata in T3 2022, dupa ce in T3 2021 au fost licitate foarte putine blocuri de spectru, astfel ca abia in toamna am putea afla ceea ce se va intampla cu retelele 5G in tara noastra. Desigur ca e posibil sa nu se intample nimic nici atunci daca se mai schimba Guvernul Romaniei, sau daca se schimba situatia razboiului in mai rau, asa ca e greu de spus cum vor evolua lucrurile.

DIGI Romania are o inrastructura 5G destul de solida in unele zone din Romania, insa mai departe de atat e greu de spus ce anume se va intampla pentru ca nimeni nu stie cand vor fi licitate intr-adevar frecventele 5G pentru ca retelele sa poata fi facute fara probleme.