Reforme din PNRR pentru Transformare Digitala Pregatite de Guvern

Reforme PNRR Transformare Digitala Pregatite Guvern

Reformele din PNRR cu privire la transformarea digitala, imbunatatirea conditiilor pentru cercetare publica si dezvoltarea economiei digitale au fost pregatite pentru implementare de catre Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, astfel ca ele vor fi puse in aplicare.

Guvernul Romaniei incearca sa isi indeplinasca cu celeritate obligatiile pe care si le-a asumat prin PNRR pentru Romania, asa ca in perioada urmatoare ele ar trebui sa fie aplicate de catre autoritatile din tara noastra pentru a deveni realitate cat mai curand.

“Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a pregătit reformele din PNRR pentru transformare digitală, îmbunătățirea condițiilor pentru cercetarea publică, dezvoltarea economiei digitale, a comunicațiilor și tehnologiilor viitorului.

Guvernul a menținut scutirea la plata impozitului pe venit pentru personalul din unitățile de cercetare-dezvoltare-inovare, încurajând, astfel, dezvoltarea acestui sector esențial pentru crearea de valoare adăugată în economie și creșterea competitivității.

Au fost luate măsuri și pentru valorificarea excelenței în cercetare, dezvoltare și inovare și a participării României la cercetarea de nivel european și internațional.”