Volodimir Zelenski Lauda Noul Pachet de Sanctiuni Impotriva Rusiei

Volodimir Zelenski Lauda Noul Pachet de Sanctiuni Impotriva Rusiei

Volodimir Zelenski a laudat noul pachet de sanctiuni impus de catre Uniunea Europeana impotriva Rusiei, iar asta pentru ca, in opinia sa, acestea au ajuns intr-un final la un nivel care sa poata avea un impact insemnat asupra capacitatii tarii de a-si continua agresiunea in tara noastra vecina.

Volodimir Zelenski a criticat foarte mult tarile occidentale din cauza raspunsului pe care l-au avut in fata invaziei Ucrainei, insa iata ca acum lucrurile se schimba, ia presedintele tarii lauda decizia de a fi impuse aceste noi sanctiuni, dar si ceea ce interzic ele pentru tara agresoare.

“În cele din urmă, avem specificul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei pentru acest război. Pachetul a fost de acord.

Aprobarea și intrarea în vigoare a acestuia vor continua pentru ceva timp. Dar elementele cheie ale pachetului sunt deja clare și, cel mai important, direcția acestuia.

Țările europene au convenit să restricționeze semnificativ importurile de petrol din Rusia. Și sunt recunoscător tuturor celor care au lucrat pentru a ajunge la acest acord.

Rezultatul practic este minus zeci de miliarde de euro, pe care Rusia nu le va putea folosi acum pentru a finanța teroarea.”