Romania a Trimis Prima Cerere de Plata pentru PNRR la Comisia Europeana

Romania a Trimis Prima Cerere de Plata pentru PNRR la Comisia Europeana

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, a anunta tin mod oficail faptul ca Guvernul Romaniei a trimis prima cerere de plata pentru PNRR catre Comisia Europeana, ceva ce vine ca o veste foarte bua, deoarece este vorba despre 3 miliarde de euro care trebuie sa fie primiti.

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Guvernul a transmis, azi, Comisiei Europene prima cerere de plată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, în valoare de aproape 3 miliarde euro, însemnând 10% din finanțarea de care beneficiem prin acest mecanism european.

Le mulțumesc colegilor și tuturor celor care au muncit pentru pregătirea documentelor necesare și îndeplinirea angajamentelor asumate de Guvern!

Toate cele 180 documente justificative privind îndeplinirea jaloanelor și țintelor au fost încărcate cu succes în sistemul electronic de raportare al Comisiei Europene, condiție obligatorie în cadrul transmiterii unei cereri de plată.

Este un rezultat de etapă pe care îl vom continua, pentru ca România să beneficieze de finanțarea europeană, iar rezultatele să se vadă în economie, în societate și-n traiul de zi cu zi al oamenilor.

Pasul important pe care l-am făcut astăzi se adaugă prefinanțării în sumă de 3,7 miliarde de euro, fapt ce oferă perspective certe că în acest an România va beneficia de oportunități de finanțare de aproximativ 10 de miliarde de euro pentru programe de dezvoltare și modernizare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.”