Android: ALERTA Serioasa Privind un PERICOL Major pentru Toate Telefoanele

Android ALERTA Serioasa PERICOL Major Toate Telefoanele

Android este astazi in centrul unei alerte extrem de importante despre care oricine ar trebui sa stie, iar asta pentru ca vorbim despre un pericol major care vizeaza orice utilizator care are un telefon cu sistem de operare al Google. Un nou tip de malware foarte periculos care are denumirea ERMAC 2.0 a fost descoperit de catre cercetatorii in securitate informatica, iar el poate infecta telefoanele cu sistem de operare Android pentru a fura o varietate de date.

Android a fost in 2021 tinta versiunii anterioare a ERMAC, care a reusit sa infecteze un numar substantial de telefoane si tablete din intreaga lume, dar versiunea 2.0 este si mai periculoasa. Aproape 500 de aplicatii care sunt distribuite in lumea intreaga contin acest malware pentru Android, iar din pacate oamenii au probleme fiarte mari in a se proteja impotriva lui, infectarea fiind cam imposibil de curatat, din pacate, dupa cum spun expertii.

Android: ALERTA Serioasa Privind un PERICOL Major pentru Toate Telefoanele

Android este gandit ca un sistem de operare care sa fie sigur, insa malware-ul cere permisiuni de la utilizatori pentru a accesa o varietate de functii care exista in telefoane, iar asa pot fura foarte multe date. ERMAC 2.0 cere nu mai putin de 43 de permisiuni de la sistemul de operare Android pentru a accesa o varietate de functii, si implicit informatii, din telefoanele oamenilor, fara ca majoritatea celor care sunt vizati de acest malware sa isi dea seama ce se intampla.

Android este gandit intr-un asemenea mod incat permisiunile ofera acces la informatii, iar in cazul ERMAC 2.0, hackerii pot fura cam orice de la noi multumita acestor permisiuni. Din pacate, exista desuti oameni care au fost infectati pana acum de ERMAC 2.0, iar numarul acestora este in crestere, dar asta numai daca ei instaleaza aplicatii malitioase de pe website-uri necunoscute, metoda prin care se realizeaza majoritatea infectarilor in mod obisnuit.

Android ofera protectie pentru oameni, insa e nevoie si ca oamenii sa invete cum sa se protejeze singuri cel mai bine impotriva acestui gen de probleme, inainte de a deveni victime sigure in fata hackerilor.