BANCA Transilvania: Noua AVERTIZARE de URGENTA Emisa Clientilor Romani

BANCA Transilvania Noua AVERTIZARE URGENTA Emisa Clientilor Romani

BANCA Transilvania transmite o avertizare urgenta pentru clientii din toata Romania, iar asta pentru ca a publicat o notificare extrem de serioasa care le vorbeste tuturor celor care-i folosesc serviciile despre un pericol foarte serios. BANCA Transilvania vorbeste despre un malware pentru Android care are denumirea FluBot, el fiind gandit special pentru a fura banii oamenilor dupa ce infecteaza telefoanele cu sistemul de operare dezvoltat de catre Google.

BANCA Transilvania a publicat o informare foarte importanta in care vorbeste despre modul in care se pot proteja clientii sai din toata Romania impotriva acestui malware, masura cea mai simpla fiind sa nu instaleze aplicatii din surse necunoscute. Aceasta este metoda cea mai frecventa prin care sunt infectate telefoanele oamenilor din intreaga lume, iar BANCA Transilvania ne recomanda sa evitam sa instalam aplicatii necunoscute din magazine terte de aplicatii.

BANCA Transilvania: Noua AVERTIZARE de URGENTA Emisa Clientilor Romani

BANCA Transilvania spune ca metoda de atac folosita pentru raspandirea FluBot implica utilizarea de mesaje SMS prin care li se spune oamenilor ca au de primit colete si li se cere sa instaleze o anumita aplicatie dintr-un anumit link tert. Desi BANCA Transilvania nu recomanda instalarea aplicatiilor necunoscute din magazine de aplicatii terte, ofera totusi si sfaturi pentru eliminarea acestora, destul de simplu si rapid, in final.

BANCA Transilvania vorbeste mai jos despre faptul ca eliminarea aplicatiilor implica intrarea in Safe Mode pe Android pentru a putea sterge orice fel de aplicatii terte din sistem, instalarea Google Play Protect fiind deasemenea o solutie efoarte buna. Aceasta aplicatie a celor de la Google poate face o scanare a sistemului de operare Android pentru a detecta orice fel de malware, dar trebuie sa fiti foarte atenti la modul in care o utilizati.

BANCA Transilvania incearca sa ii ajute pe clienti sa evite sa fie infectati de catre aceste tipuri de malware deoarece daca sunt furati bani prin intermediul lor, acestia sunt foarte greu de recuperat de catre banca, in ciuda eforturilor.