Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Hotararea Masurilor Extrem de Necesare Romanilor

Ministrul Sanatatii Ultima Ora Hotararea Masurilor Extrem Necesare Romanilor

Ministrul Sanatatii a anuntat in mod oficial o hotarare extrem de importanta care se aplica pentru toti romanii din tara noastra, una despre care trebuie sa stim cu totii chiar acum, iar asta deoarece autoritatile din tara noastra au stabilit noi conditii pentru asigurarea serviciilor medicale pentru pacientii din toata Romania.

Ministrul Sanatatii a semnat ordinul cu numarul 1.480 pentru a stabili aceste modificari cu privire la modul in care sunt acordate serviciile medicale in diverse medii, dar si cu privire la modul in care aceste asunt decontate de catre cei care le livreaza, asa ca e bine sa stim cu totii ce se intampla.

“Casele de asigurări de sănătate decontează furnizorilor de servicii medicale din asistența medicală primară serviciile medicale diagnostice și terapeutice acordate de medicii de familie conform curriculei de pregătire în specialitate.

La calculul punctajului serviciilor diagnostice și terapeutice se au în vedere atât serviciile acordate la nivelul cabinetului, cât și cele acordate la domiciliu, în cadrul pachetului minimal de servicii și pachetului de servicii de bază.

Pentru un program de lucru la cabinet de 25 de ore pe săptămână, numărul total de puncte raportat pentru consultațiile, serviciile medicale diagnostice și terapeutice acordate în cabinet sau la domiciliu nu poate depăși numărul de puncte rezultat potrivit programului de lucru, luându-se în considerare următoarele.

Programului de lucru la cabinet de 5 ore/zi îi corespunde un număr de 20 de consultații în medie pe zi, calculate la nivelul unui trimestru (timp mediu/consultație = 15 minute). Punctajul aferent serviciilor medicale diagnostice și terapeutice acordate nu poate depăși 16 puncte în medie pe zi corespunzător unui program de 5 ore în medie pe zi la cabinet, calculate la nivelul unui trimestru, în condițiile în care numărul de consultații la cabinet efectuate, raportate și validate, în medie pe zi este de 20 de consultații, calculate la nivelul unui trimestru.

In vederea asigurării calității serviciilor medicale, în cadrul unui program de 5 ore/zi la cabinet/medic, pentru fiecare consultație în minus față de 20 de consultații, ce pot fi efectuate, raportate și validate în medie pe zi, punctajul corespunzător pentru serviciile medicale diagnostice și terapeutice crește cu câte 5,5 puncte. În situația în care programul de lucru al unui medic la cabinet este de 30 de ore/săptămână, punctajul corespunzător pentru serviciile medicale diagnostice și terapeutice ce pot fi raportate este de 20 de puncte în medie pe zi, calculate la nivelul unui trimestru.”