Primele Contracte PNRR Semnate de catre Guvernul Romaniei Deja

Primele Contracte PNRR Semnate de catre Guvernul Romaniei Deja

Guvernul Romaniei a semnat primele contracte de finantare din PNRR, mai jos fiind dezvaluite si primele detalii in legatura cu acest proces foarte important care va aduce miliarde de euro pentru diverse proiecte care se vor derula in Romania in cursul urmatorilor ani.

“Am invitat la Palatul Victoria reprezentanți ai autorităților din teritoriu să semneze, împreună cu  ministrul Dezvoltării,  Cseke Attila, primele contracte de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, selectate în cadrul apelului de proiecte ”Valul Renovării”.

Este semnalul susținerii pe care Guvernul României o acordă comunităților locale, aflate cel mai aproape de cetățeni. Avem nevoie de un parteneriat strâns pentru ca resursele europene să ajungă la comunități, la români. Felicit primăriile și consiliul județean care au semnat, azi, contractele prin care primesc finanțare.

Însă, asemenea lor, alte 1430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR și din surse naționale, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și a școlilor, unităților sanitare, clădirilor publice din toată țara.

Acest apel de proiecte este desfășurat total transparent, în sistem digital, oferind șanse egale de finanțare tuturor comunităților locale, indiferent de regiune sau de apartenența politică a primarului, iar cetățenilor posibilitatea de a vedea cum sunt alocate fondurile publice naționale și europene.”