DACIA Duster 3: Cand este Asteptata Lansarea Noului Model de SUV Romanesc

DACIA Duster 3 Cand Asteptata Lansarea Noului Model SUV Romanesc
FOTO: DACIA.

DACIA Duster 3 va fi urmatoarea generatie de SUV-uri pe care DACIA o dezvolta in momentul de fata pentru lansare in Romania, si diverse alte tari din Europa, iar asteptarile sunt foarte mari de la viitoarea masina. Vorbim despre un nou model de SUV despre care se spune ca ar urma sa incorporeze multe dintre noutatile aduse de Logan 3, Sandero 3, dar si diverse alte modele de masini ale companiei Renault, toate combinate intr-un DACIA Duster 3 ceva mai scump.

DACIA Duster 3 ar putea fi prezentat in toamna anului 2023 de catre DACIA, sau cel putin asta au spus diverse zvonuri aparute de-a lungul ultimelor luni in legatura cu planurile pe care compania romaneasca le-ar avea in leagura cu noul model de masina la care lucreaza cu foarte mare dedicare in momentul de fata, chiar in Romania, deoarece proiectul a fost mutat aici de catre Renault in cursul anului trecut, o decizie care ar trebui sa aduca mandrie in inimile inginerilor romani.

DACIA Duster 3 ar putea fi prezentata in 2023 si lansata in 2024

Prezentarea DACIA Duster 3 in toamna anului 2022 nu va echivala totusi si cu o lansare propriu-zisa, iar asta deoarece abia in primavara anului 2023 este de asteptat ca DACIA sa faca acest pas, cel putin cand vine vorba despre vanzarile fizice. Comandarea masinii ar putea fi posibila inca de pe la finalul anului 2022, asa cum s-a intamplat si cu Logan 3, sau Sandero 3, dar planurile deocamdata n-au fost stabilite concret de catre companie.

Noul SUV romanesc este totusi dezvoltat sub auspiciul problemelor foarte mari pe care le-a generat criza de semiconductori, initial din cauza pandemiei de Coronavirus, iar mai apoi din cauza razboiului din Ucraina. Aceasta criza ar putea determina implementarea unor schimbari in DACIA Duster 3 care ar putea face masina mai scumpa, mai ales ca va avea mult mai multa tehnologie decat precedesoarele sale, un serios punct de atractie pentru multi clienti.

DACIA Duster 3 ar putea fi cu 1.000 – 2.000 de euro mai scumpa decat modelele actuale, cel putin in baza zvonurilor din ultima perioada, dar nu si in cazul versiunii hibride, pentru care preturile ar putea fi cu mult, mult mai mari.