DSU Romania: 476 de Autospeciale a Incendiilor vor fi Cumparate de MAI

DSU Romania 476 de Autospeciale a Incendiilor vor fi Cumparate de MAI

DSU Romania a anuntat astazi ca a primit primele 10 autospeciale pentru stingerea incendiilor, care au capacitate de 10.000 de apa, din cele 200 care trebuie sa fie livrate Romaniei in cursul urmatorilor ani, ele urmand a ajunge la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din toata tara.

DSU Romania spune ca 476 de autospeciale pentru stingerea incendiilor vor fi livrate Romaniei, 200 cu capacitate de 10.000 de litri de apa, 276 cu capacitate de 4.000 de litri de apa, ele urmand a ajunge la inspectoratele din toat atara.

“Astăzi, 10 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă, din totalul celor 200 de același tip, care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al inspectoratului general.

Reamintim faptul că anul trecut, în luna iunie, au fost semnate două Acorduri-cadru în valoare de 159 milioane euro privind achiziția a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor dintre care 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000l.

Mașinile recepționate astăzi au plecat către județele: ISU Constanța, ISU Brăila, ISU Galați, ISU Ialomița, ISU Iași, ISU Maramureș, ISU Mureș, ISU Prahova și ISU Tulcea.

Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae Bode, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, domnul Marcel Ioan Boloș, șeful DSU, dr. Raed Arafat și prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, general de brigadă Cristian Radu.”

author avatar
Redactia iDevice.ro