Delegatia FMI prezenta in Romania a Avut o Intalnire cu Nicolae Ciuca

Delegatia FMI prezenta Romania Avut Intalnire Nicolae Ciuca

Delegatia FMI care este prezenta in Romania pentru evaluarea anuala a tarii noastre, a avut o intrevedere cu premierul Nicolae Ciuca, iar detaliile discutiilor le aveti in totalitate prezentate mai jos.

“Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă și mobilizatoare în același timp cu delegația Fondului Monetar Internațional aflată în România pentru misiunea anuală de evaluare. Acest raport reprezintă pentru Guvernul României nu doar o fotografie de etapă pentru situația economică a țării, dar și un vot de încredere primit din partea uneia dintre cele mai importante instituții financiare internaționale.

Evaluările pozitive ale experților FMI, care evidențiază creșterea economică obținută de România chiar și în condițiile dificile actuale, precum și aprecierile exprimate pentru eforturile făcute în sensul controlului asupra creșterii inflației și al respectării angajamentelor asumate în privința deficitului ne confirmă că măsurile pe care le-am luat au fost corecte.

Acest lucru ne dă încredere pentru a continua reformele și politicile guvernamentale pe care ni le-am asumat. Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență înseamnă reforme care garantează o dezvoltare sustenabilă și eficientă.

Am apreciat totodată îndrumările făcute de experții FMI la nivelul politicilor fiscale în vederea reducerii deficitelor și asigurării unei creșteri economice sănătoase, în contextul dificil generat la nivel european și internațional de efectele crizelor recente.

Am trecut totodată în revistă măsurile Guvernului din pachetul ”Sprijin pentru România”, prin care vom veni în sprijinul economiei, dar și al cetățenilor vulnerabili, atât pentru stimularea investițiilor, cât și pentru a sprijini categoriile de cetățeni afectate de creșterile de prețuri la energie și alimente.

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când România este membră a FMI, prilej cu care am mulțumit reprezentanților Fondului pentru asistența tehnică și financiară de care a beneficiat țara noastră în toți acești ani.”

author avatar
Redactia iDevice.ro